Genbrugte glas til krydderurter

I dag har været en dejlig, men også lidt lang dag. Faktisk har hele denne uge været en af de uger, hvor der har været svært at finde tid til at sætte sig ned og bare være sig selv et øjeblik. Jeg har haft et par projekter i hovedet, som jeg rigtig gerne ville have lavet, men der har bare været nogle andre ting, der har været højt på prioriteringslisten. Sådan er verdenen en gang i mellem. Det var faktisk derfor, Cecilie og jeg besluttede os for at starte bloggen her - for at have noget, der minder os om at stoppe op, geare ned og lave noget af det, der gør os glade og afslappede.

Nu hvor ugen er slut, har jeg endelig fundet lidt tid til et af de miniprojekter, der har stået og ventet på mikroovnen i køkkenet siden sidste weekend. I sidste weekend købte vi ind til den kommende uge, og en af tingene vi købte var persille. I løbet af forår, sommer og efterår sætter jeg normalt persille ud i højbedet, hvis jeg er nødt til at købe. På den måde får jeg glæde af det længere. Det er ikke rigtig en holdbar løsning her i februar, og jeg syntes, det er så synd, når en hel dusk går til spilde. Samtidig har jeg ikke rigtig noget, persilledusken kan stå i - så det er projektet. Det er meget nemt og hurtigt, og jeg synes det er ret praktisk.

Det skal du bruge: Tavlelak, pensel, gammelt syltetøjs- eller andet glas, avis til afdækning. 

Jeg startede med at lægge et gammelt glas (dette fra syltede agurker) i blød i varmt vand med lidt sæbe for at tage lugtrester. Efter en halv time falder mærket af, bare man hiver i et hjørne.

Efter grundig tørring malede jeg langs den glatte kant med tavlemaling. Mit glas skulle have to gange, før det var nogenlunde ugennemsigtigt.

Den tavlemaling jeg har brugt er en rest vandbaseret tavlemaling, så jeg er nødt til at være forsigtig med vanding - ellers er der tavle på hele køkkenbordet… Men man kan også få andre typer, eller lak til at forsejle med. Jeg så lige i dag, at Netto har tavlelak i bøtter - så hvis du også vil genbruge dine agurkeglas og manger en potte, krukke, vase eller måske noget fjerde, så er der mulighed for nemt at få fat i materialer. Det gode ved tavlelakken er, at man kan skrive på den med kridt. Det giver et ret fint udtryk, synes jeg. 

I løbet af den kommende uge tager vi en tur på stranden og ser, om vi kan finde flere materialer til forårets tema. Det bliver koldt, men godt!

Rigtig god weekend til alle derude!

/Elisabeth.