Kanelstang og gufguf-kage

Sådan som vejrudsigten ser ud henover weekenden er det vist mest indendørs, de fleste kommer til at hvile ud oven på den forgangne uge. Det perfekte tidspunkt til at prøve en ny bageopskrift af på! I bunden af dette indæg finder du Elisabeths opskrift på kanelkringle, som er et sikkert hit til søndagshyggen. 

Både Cecilie og jeg elsker at bage, lave desserter og andet lækkert. Jeg melder mig med glæde hver gang, der er brug for en kage, og i denne uge har der i allerhøjeste grad været brug for kage... Mine seje elever blev et time ekstra i skole torsdag for at arbejde færdig med et projekt, som de har knoklet på i to uger. Derfor syntes jeg, at de havde fortjent lidt lækkert - det blev til en kakaokage med kokostopping, eller "gufguf-kage", som mange også kender den. En snasket, lækker sag, der holder sig frisk længe. Mums! Jeg kan anbefale opskriften fra FamilieJournal, som du kan finde her.

I dag - fredag - er der indvielse af et nyt hyggeområde på mit arbejde. I den forbindelse efterlyste den elevgruppe, som står for arrangementet, også nogen, der kunne bage kage, og vi var flere der meldte os. I går var listen over bagere imidlertid skrumpet en smule, så jeg valgte at gå efter en opskrift, som jeg kender og har brugt mange gange: En hjemmelavet kanelstang. Eller, faktisk fire - vi er trods alt mange mennesker på skolen, og elevrådet skulle jo gerne have lidt ind fra salget til sjove aktiviteter... Kanelstang smager dejligt og giver mange skiver, og så er den let at transportere og kræver ikke en dyb bradepande til en stor portion. Jeg nåede desværre ikke at tage billeder af basserne med glasur, men de bliver bestemt ikke mindre lækre af lidt pynt. 

Opskriften får du her: 

 

Opskrift på kanelstang

Af denne opskrift får du 1 kanelstang, svarende til ca. 12-14 personer.

Du skal bruge: 

Ca. 250 g mel - vurdér mængden, når du ælter

50 g sukker

50 g smør eller margarine (flydende er fint)

1 æg

1 dl mælk

25 g gær

Til fyldet: 

50 g brun farin

50 g smør eller margarine (flydende er igen fint)

ca. 1 tsk kanel

1 dl kagecreme, hvis du har. 

Sådan gør du: 

Start med at lune mælken og røre gæren ud heri. Tilsæt derefter de øvrige ingredienser til dejen, men tag kun lidt af melet til at starte med. Ælt godt sammen og tilsæt mel, indtil dejen er ensartet og ikke klistrer for meget. Lad dejen hæve lunt og tildækket 15 min.

Imens kan du forberede fyldet: Smelt smør/margarine, hvis det ikke er flydende i forvejen. Det skal bare lige være smeltet. Rør sammen med brun farin og kanel. 

Rul dejen ud til en aflang firkant på ca. 40x15-20 cm. Smør en streg af kagecreme på langs og fordel kanelfyldet ovenpå. Rul det hele sammen - her kan der godt falde lidt snask ud, men det gør ikke så meget. Flyt rullen over på en bageplade og klip hakker i rullen, så fyldet kan ses oppefra. Lad rullen hæve endnu 30 min, og bag derefter i en forvarmet ovn ved 200 grader (ikke varmluft). 

Når kage er færdig og kølet af, pyntes den med almindelig hvid glasur. Velbekomme og rigtig god weekend!

/Elisabeth