Lækkerier med årstidens rabarber

Så nåede vi Pinsen, og med alle de mange flotte solskinsdage vi har haft på det seneste, står rabarberne som store hække i mange danske haver. Rabarber er en skøn råvare, som kan bruges til mange forskellige ting, og som er ideel til forarbejdning, så man kan nyde smagen af sommer langt ind i efteråret og vinteren.  Et af de helt store hit hos os er hjemmelavet rabarbersaft, som er lækker og læskende i sommervarmen, og så er det endda virkelig nemt at lave. Der findes mange opskrifter, når man søger omkring på nettet. Vi bruger selv opskriften fra madsvin.dk, hvor rabarber får lov til at spille hovedrollen og ikke skal domineres af hverken vanille, chili eller ingefær som man ellers ser i mange andre opskrifter. Her får man den rene smag af rabarber, rabarber og atter rabarber – og vi ganske enkelt ELSKER DET!  I kan finde opskriften på den lækre saft nedenfor, og vi kan varmt anbefale at man også prøver at blande saften med danskvand, idet kulsyren er med til for alvor at fremhæve rabarbersmagen i saften.

Hvis man er mere i bagehjørnet her i Pinsen, kan vi også varmt anbefale den ENORMT lækre opskrift på fragilité-kage med rabarber og marcipan fra Hendes Verden, som kan findes på følgende link: https://www.alt.dk/mad/opskrift/rabarberfragilite-med-marcipan

 

Rigtig god Pinse!

/ Cecilie

Hjemmelavet rabarbersaft

Kilde: https://madsvin.com/rabarbersaft-hjemmelavet-og-laeskende/

Ingredienser

2 kg rabarber

725 g rørsukker

2 liter vand

Atamon

Evt. citronsaft til tilsmagning (ikke strengt nødvendigt)

 

Færdige blandingsforhold er ca 1:4

Fremgangsmåde

  1. Rens rabarberne og skær dem i stykker på 3-5 cm
  2. Hæld rabarberstykkerne i en gryde og tilsæt vand. Lad rabarberne koge til de mister teksturen, det tager 10-20 minutter alt efter grydens og portionens størrelse
  3. Tag herefter gryden af varmen og lad rabarberne trækket i væsken i 30 minutter
  4. Si saften gennem et klæde eller en finmasket si, så al frugtkødet sorteres fra
  5. Hæld saften over i en ren gryde og tilsæt sukkeret. Varm evt. en smule på saften for at få sukkeret helt opløst og smag til med ekstra sukker og citronsaft efter temperament
  6. Tilsæt en smule atamon, hvis saften skal kunne holde sig på flasker i en længere periode

Hæld saften på skoldede og atamonskyllede flasker mens den stadig er varm, og opbevar flaskerne mørkt og køligt. Så er der ellers dømt ren nydelse!