Gamle projekter og tid til selvforkælelse

Nogen gange kan det være svært at finde tid til sig selv, til en hobby, tilalledeplaner man har - det kender jeg i hvert fald godt til i øjeblikket. Herhjemme står den på flytning, så alt er pakket i kasser eller flyder steder, hvor det ikke burde være. Midt i kaos er det alligevel lykkes mig at arbejde lidt på et par projekter, jeg har haft liggende i skuffen i alt for lang tid.

For meget lang tid siden overtog jeg et projekt fra min svigermor, som havde overtaget det fra min kærestes faster; en sød, hæklet - men også ret stor - elefant. Det er ikke så længe siden jeg har lært at hækle, så selvom de forskellige masketyper ikke er så komplicerede og det hele er ret godt beskrevet i opskriften, har det alligevel været lidt af et projekt - ikke mindst fordi det foregår på en hæklenål str. 2,5... Jeg er langt frafærdig, men hovedet med snablen og en del af kroppen er klaret, så nu begynder jeg at synes det ligner noget. Det er så ærgerligt at have et fedt projekt liggende og kukkelure i skuffen - særligt, når man ved, at der er nogen, der glæder sig til det. Når elefanten er færdig skal jeg nok lægge et billede op - indtil videre må I nøjes med processen 🙂

Et andet projekt, som jeg har gået og luret på længe, er en hjemmestrikket skrubbehandske. Jeg synes altid de skrubbehandsker, man kan købe, er alt for store og har svært ved at tørre, så jeg bruger dem faktisk aldrig. Men nu hvor sommeren virkelig har gjort sit indtog, er man jo nok nødt til at gøre en ekstra indsats for de tørre ben… Så nu skulle det være. Resultatet ser I her:

Jeg har valgt at strikke handsken uden fingre for at gøre det lettere for den at tørre og dermed ikke blive ulækker. Den er strikket i helt almindeligt jutesnor på pind 5 i retstrik hele vejen. Til tommelfingeren lukkede jeg bare tre masker midt på arbejdet på én pind og slog dem op henover hullet igen på næste pind. Det eneste, man skal være opmærksom på, er at snoren kan være ret hård for fingrene mens man strikker - hvilket jo er meningen med en skrubbehandske. Så hvis man sørger for at holde nogle pauser i strikkeriet, er det helt lige til - og når den er strikket, er man jo næsten nødt til at prøve den. 🙂

Håber at I derude også finder tid til afslapning og selvforkælelse her i varmen - eller måske får afsluttet nogle gamle projekter, som har naget jer. Ellers er det i hvert fald mit bedste forslag til weekenden. God fornøjelse, hvad end I finder på!

/Elisabeth.