Vær kreativ med emballagen

Kære læsere,

Som I sikkert har bemærket, har der været lidt ekstraordinært stille på bloggen på det seneste. Årsagen til dette skyldes blandt andet det helt fantastiske sommervejr, som indbyder til mange udendørsprojekter, og ikke lige nødvendigvis generer så meget krea-håndværk indendørs som resten af året. Her hos os har dagene gået med maling af facade og udhæng på taget, og hos Elisabeth er dagene forsvundet i flyttekasser og etablering i det nye hus – det glæder vi os til at se meget mere til i den kommende tid! ?

Når nu krea-projekterne ikke lige har været i højsædet, er det ikke ensbetydende med at I derude skal snydes for et blog-indlæg. I denne uge har jeg derfor valgt at dele nogle ideer til, hvordan sommerens hjemmelavede saft, marmelader osv. kan pakkes fint ind, så de uden problemer kan begå sig i en værtindegave til en af sommerens forhåbentlig mange fester!

Hjemmelavede etiketter

En af de måder vi her i huset sætter en fed streg under, at vi har vores egen lokale produktion af lækkerier, er ved at have designet vores egne etiketter, som vi løbende kan komme på de ting vi laver i køkkenet. Der er mange måder at gøre det på, men vi har valgt en helt enkel løsning og lavet os en standard-etiket i Microsoft Word (på en helt almindelig A4 side). Etiketten kopieres og tilpasses i størrelsen alt efter hvad den skal bruges til, og printes på A4 etikette-papir, som man selv kan klippe ud i passende størrelse efterfølgende. Vi skriver efterfølgende på etiketterne i hånden, men man kan jo også vælge at færdiggøre etiketten på computeren, hvis det passer bedre til temperamentet. Vi synes at hjemmelavede etiketter er skønne, og sætter et personligt præg på gaven, når man forærer eksempelvis en flaske cider væk i værtsgave.

Brug flotte flasker og glas

Når vi her i huset laver æblemost, hjemmelavet cider og saft samt diverse eddiker, går vi en del op i flasken som produktet kommer på til sidst. Det giver bare lidt en anden fornemmelse af æblecideren kommer på grønne champagneflasker og at eddiken får lov at vise sin flotte farve frem i en passende størrelse patentflaske. Når eksempelvis rabarbereddiken, som vi bruger til salatdressinger, kommer på en lille patentflaske, kræves der ikke meget førend resultatet bliver rigtig flot. Den lysende røde eddike taler for sig selv, og skal den foræres væk, sætter vi gerne et lille manilla-mærke om halsen på flasken, så modtageren let kan se, hvad flasken indeholder. Simpelt, men lækkert!

Hætter på marmeladen

Mange af os er vilde med marmelade – og den hjemmelavede slags er naturligvis den bedste, om det så er jordbær, hindbær, appelsin, solbær eller en helt anden slags, er ikke altid så vigtigt. Et tilbagevendende problem her i huset er imidlertid, at vi ofte løber tør for ”pæne glas”. Vi gemmer gerne sylteglas fra diverse kolonialindkøb, og kan derfor godt nogle gange stå med et glas nylavet solbærmarmelade, hvor der på låget står ”Hellmann Mayo”. Dette er selvfølgelig fint nok, hvis det bare skal parkeres hjemme i køleskabet, men vil man gerne forære et glas lækkerier til naboen, eller sin gode veninde næste gang man ser hende, er Hellmann måske knap så god reklame for glassets indhold. Jeg vil derfor igen varmt anbefale hjemmelavede etiketter til siden af glasset, men også at man kan pakke sylteglaslåget pænt ind. Dette kan gøres med et stykke stof og bånd, eller man kan som jeg har gjort på billedet bruge en serviet og jutesnor. Servietten er klippet rund, så den passer til sylteglassets låg og er efterfølgende fastgjort med en madelastik under jutesnoren – så er det lettere at få styr på sløjfen! Vi synes at resultatet er ret hyggeligt, og så er det en god måde at få brugt nogle af de gamle serviet-rester fra skuffen på!

/ Cecilie