Et forsøg med origami!

Kære alle sammen,

Håber at I alle har det godt, og får lidt tid til at gå i krea-hjørnet selvom vejret er godt og indbyder til diverse udendørsaktiviteter. Her i weekenden var Martin og jeg til 25 års fejring af kærligheden hos min farbror og hans kone. Ønskelisten til denne dejlige dag var kort, og vi slog os derfor hurtigt nogle stykker sammen om at forære parret ”vand i haven”, som i vores fortolkning involverede en dejlig rustik whisky-tønde med vandplanter til at kunne have stående og skabe hygge og atmosfære på terrassen. Som I sikkert kan tænke jer, er en oversavet whiskytønde fyldt med vandkrævende planter ikke just det letteste at fragte frem og tilbage til festlokale og gavebord, og derfor blev der til lejligheden taget et billede af tønden, som vi ville give med beskeden om, at den reelle gave ville blive leveret senere hjemme på adressen.  Som det så tit er med gavekort, pengegaver og i dette tilfælde et foto, kan det hurtigt blive en meget flad og kedelig konvolut, der bare ligger på gavebordet og ser trist og kedelig ud, så jeg besluttede mig for at lave en lidt anderledes indpakning, som skabte lidt mere blikfang og relation til gaven vi skulle give. Efter lidt inspirations-research på Pinterest (Elisabeths og min absolutte favoritplatform til nye ideer), bestemte jeg mig for at forsøge at kaste mig ud i kunsten med origami, hvorigennem jeg ville lave en åkande eller lotusblomst af foldet papir.

Jeg fulgte en video-vejledning på Youtube (se linket nedenfor), og så var det ellers bare i gang med papir, lineal og saks. Til 1 blomst skulle jeg bruge:

 10 stk. grønt papir i 7 x 7 cm

40 stk. farvet papir til kronblade i 7 x 7 cm

10 stk. farvet papir til kronblade i 6 x 6 cm og

10 stk. farvet papir til kronblade i 5 x 5 cm

Det origami-papir jeg havde liggende i krea-kassen var af størrelsen 10 x 10 cm, så alle ark skulle justeres til. Jeg endte med at anvende mørkegrønt origamipapir til bladene og rødt kopipapir til kronbladene. De inderste 10 kronblade (de små i 5 x 5 cm) lavede jeg af teposer fra Pickwicks jordbær-te for at give lidt liv og spil i farverne. Efter godt en time havde jeg klippet og foldet alle papirstykkerne efter vejledningen, og derpå begyndte samlearbejdet. (IH GUDER!) Den lotusblomst jeg havde valgt, blev samlet udefra og ind, hvorfor man startede med at lave en ring af de grønne blade (disse blev som de eneste limet sammen med limpistol). Herefter kunne man ifølge videoen holde den grønne ring i venstre hånd og sætte kronbladene i med højre et efter et. Hvis nogle af jer får lyst til at prøve dette derhjemme kan jeg sige – det er ikke let!!! Jeg prøvede flere gange og kunne ikke holde de røde kronblade på plads i låsningerne, når blomsten var i min hånd, til gengæld fik jeg samlet hele misæren på kun 10 minutter, da jeg ”gav op” og satte den grønne ring fra mig på bordet og stak bladene i dér et efter et. Når først alle kronblade var placeret blev de holdt på plads af hinanden og kunne relativt let rettes til så blomsten fik det ønskede udtryk. Resultatet kan I se på billedet nedenfor.

Billede og blomst blev efterfølgende pakket fint ind i cellofan sammen med et lille kort, der beskrev gave og afsender. Det samlede resultat blev rigtig godt af et første gangs forsøg med origami og vagte opsigt på gavebordet. Efter blod, sved og tårer kan jeg konstatere at man skal have tiden og tålmodigheden på sin side, når man kaster sig ud i et sådant projekt, men det var i dén grad sjovt og det hele værd, så det er bestemt ikke sidste gang I ser origami fra mine hænder. Hvis I har fået blod på tanden, og fået lyst til at prøve kræfter med lotus-blomsten kan I klikke videre til youtube og se videoen via følgende link:

https://www.youtube.com/watch/?v=8_xVeaP7WXI

Rigtig god fornøjelse!

/ Cecilie