Et gensyn med en gammel kending

Nogle gange kan det være sjovt at se tilbage på gamle projekter og tidsfordriv. De fleste af os kan sikkert huske en "dille" fra barndommen - papirbåde eller hatte, perlearmbånd, knyttede armbånd og selvfølgelig tidsfordriv nummer 1 fra mine dage i fritidsklub og folkeskole: Flipflapperen. Det var faktisk min niece, der havde en liggende for et stykke tid siden, som fik mig til at tænke på flipflapperne, og så var jeg simpelthen lige nødt til at se, om jeg stadig kunne huske, hvordan man folder dem... Det gik meget godt. 

I min barndom brugte vi flipflapperen som legetøj med udfordringer til den, der valgte farver og numre, som krystalkugle med fjollede forudsigelser inde i midten og som udfordring i matematiktimerne med vilde regnestykker. Men måske kan man også bruge den til noget som voksen? Jeg har fundet nogle forslag, som du kan se i bunden af indlægget - både til børn og voksne. Men først en lille guide til, hvordan du folder en flipflapper.

Sådan gør du: 

Hvis du starter med et aflangt stykke papir, skal du starte med at folde den korte side ned langs den lange side. 

Dernæst klipper du den overskydende "flap" af, så du får en fin trekant. 

Du har nu et kvadratisk stykke papir med en fold på tværs. Fold papiret igen, men på den anden led, så du får et kryds hen over papiret. 

Tag nu fat i et hjørne og fold det ind til midten af krydset. 

Fortsæt hele vejen rundt.

Vend det foldede papir om, så flapperne vender ned mod bordet, og fold igen hjørnerne ind til krydset hele vejen rundt. 

Fold nu kvadraten til en rektangel, både på langs og på tværs. Det gør flipflapperen lettere at åbne.

Tag fat i ombukkene inde under flapperne, og fold flipflapperen ud. 

Sådan! Din flipflapper er nu færdig. 🙂

Flipflapperen er som sagt alletiders tidsfordriv for børn med sommerkedsomhed. Den er nu klar til at til at blive dekoreret eller blive skrevet små sjove forudsigelser, vittigheder eller udfordringer på. 

Hvis man bruger noget fint papir (eller lader børnene dekorere dem flot) kan de også bruges som alternativ snackskål på sommerbordet:


Herunder har jeg samlet nogle bud på andre gode ideer til brug af flipflapperen (du kan finde links til ideerne i bunden af siden):


Jeg håber du er blevet inspireret til at grave lidt ned i de gamle kendinge inden for hobbyfeltet - nogle gange er det både rigtig hyggeligt og brugbart, og så er der mange af tingene, der kan laves med børn. 

Rigtig god fornøjelse!

/Elisabeth. 

 


__________________________________________________________________________________________________

Links til billeder: 

1: https://boligmagasinet.dk/indretning/6-genveje-til-det-nemme-festbord

2: https://www.easypeasyandfun.com/forest-animals-cootie-catchers/

3: https://www.theidearoom.net/free-printable-cootie-catcher