Når 2 bliver til 3 – del 1

Som mange af jer allerede ved, er vi så småt ved at indstille os på en familieforøgelse her på Elmely. Til September går vi nemlig fra at være 2 og hund, til en tilværelse som forældre til en lille dreng. Vi glæder os helt ubeskriveligt meget, og er spændte på den tid som ligger foran os som familie. Vi er af samme grund også så småt begyndt på forberedelserne med indkøb af diverse babyting og indretning af børneværelset. Og det kan vist roligt konstateres, at der er meget få ting, der kan inspirere en krea-hjerne mere end tanken om et lille ny og muligheden for at skabe et helt nyt univers omkring ham at vokse op i!
 
Mulighederne er nærmest uendelige og det er kun fantasien, der sætter grænsen for valg af farve, tema mv. når det gælder børneværelser - alt er tilladt! Hos os kom inspirationen til børneværelset fra den allerførste ting vi købte til den kommende baby, nemlig en gyngehest udformet som en mammut. 

Mammutterne levede som bekendt tilbage i istiden, og derfor ledte det naturligt (i hvert fald for os) tankerne hen på isgrønne nuancer, nordlys, hulemalerier og dyreskind - et istidstema. Farven til den ene væg i børneværelset blev hurtigt valgt, og derefter gik vi på jagt efter en tapetbort som passede til temaet - noget der viste sig at være en umulig opgave. Vi søgte på diverse nationale og internationale sider uden det store held, og kom derfor frem til at vi måtte kunne lave den selv.

Inspireret af et maleri, som jeg for noget tid siden havde set på Pinterest (https://www.pinterest.dk/pin/41799102775751405/), gik jeg i krig med vandfarve, pensel og 4,1 meter tapetstrimmel. Udgangspunktet var at der skulle laves en lidt barnlig version af maleriet vist her til højre, som involverede flere farver og mere simple og børnevenlige figurer.

Først blev hele bortens baggrund malet med vandfarve i glade nuancer. Derefter blev diverse figurer fundet vha. google udvalgt som "hulemalerier". De blev printet og overført med blyant og bagepapirstricket til borten. Efter overførslen, blev figurerne tegnet op med en kalligrafi-pen og udfyldt med en penol fineliner.

Forud for tegnearbejdet havde jeg testet diverse tusser og penne på et stykke tapet for at finde nogle varianter der ikke flød ud, og som samtidigt gav et heldækkende udtryk. Mange kreative timer senere kunne vi sætte den færdige bort op. Efterfølgende har vi lavet det sidste finish-arbejde ved at tilføje 2 lister i bortens top og bund. Disse er selvklæbende plastikskinner til kabel, købt i Bauhaus, men hvide trælister eller lignende kunne også være brugt til at give det samme udtryk. Resultatet er blevet som I kan se nedenfor - vi er selv meget tilfredse med resultatet og kan med sikkerhed i stemmen sige, at ingen andre børn har noget magen til!

 

/ Cecilie