Italienske morgenboller

Kære alle,

Det skal ikke være nogen hemmelighed at vi herhjemme er store tilbedere af hjemmebag, ikke mindst lune boller til morgenmad – ikke bare om søndagen, men også meget gerne i løbet af ugen. Med Martins job, starter morgenrutinen her i huset ofte kl. 05.00, og det kan derfor godt synes lidt uoverskueligt at stå op for at bage om morgenen inden da, men vi har i den forbindelse fundet en opskrift på koldhævede ciabatta-boller, hvor vi kan røre dejen sammen aftenen i forvejen og således kun skal bage de små lækkerier om morgenen! Opskriften er ekstremt nem at gå til, portionen er dejligt stor, så der også bliver et par boller til fryseren og så smager de himmelsk med den velkendte seje krumme og skorpe fra italiensk bagværk. Vi er så vilde med dem, at vi tænkte at I ikke skulle snydes for muligheden for selv at kunne bage dem. Opskriften er fra bloggen ”Wall of Food” og kan i sin originale form findes med følgende link: http://walloffood.dk/koldhaevede-ciabattaboller/. Rigtig god bagelyst!

/ Cecilie

 

OPSKRIFT PÅ ITALIENSKE CIABATTABOLLER

1 portion giver ca. 20 boller

Ingredienser:

30 g gær (jeg bruger bare ½ pakke)

1 L lunken vand

3 tsk. Salt (lad jer ikke skræmme af mængden, bollerne bliver på ingen måde salte)

600 g hvedemel

600 g durummel

 

Fremgangsmåde:

Rør gæren ud i det lunkne vand og tilsæt salt. Når gæren er fuldt opløst tilsættes de to slags mel og dejen røres sammen med en grydeske. Dejen skal være temmelig sej og klistret. Dæk skålen til med et låg eller en plastikpose og sæt dejen til hævning i køleskabet natten over. Tag næste morgen dejen ud af køleskabet og placér dejen i den ønskede bollestørrelse fordelt på 2 bageplader. Jeg plejer at lave 20 boller, dvs. 10 boller på hver plade. Bollerne bages gyldne i en forvarmet ovn, originalopskriften siger 250 grader i ca. 20 minutter. Dette er for meget i vores ovn. Jeg bager dem i stedet ved 200-220 grader i 15-20 minutter, evt. med varmluft. Dette giver nogle lækre og gyldne boller som dem på billedet hos os, men prøv jer lidt frem – ovne er meget forskellige og afbagningen kan derfor variere en del fra køkken til køkken.