Efterår og babyprojekter

Alle sæsoner har deres egen charme, men jeg kan altså rigtig godt lide efterår. Oven på en lang og varm sommer er det skønt endelig at have en god undskyldning for at sidde indenfor og kigge ud på regnvejret, lytte til blæsten og hygge med varm suppe og krea-ting. I sidste weekend afprøvede jeg en lækker opskrift fra Valdemarsro på hokkaidosuppe - den var et hit og kan klart anbefales! Linket finder du i bunden af indlægget.

Det er vist ingen hemmelighed, at der er nye beboere på vej - og just ankommet - på både Bakkekammen og Elmely… Så nogle af efterårets kreaprojekter er selvfølgelig babyrelaterede. Jeg har lavet mig en liste over projekter, som jeg håber på at få tid til, når jeg går på barsel til november, og så har jeg snydt lidt og er tyvstartet på et par stykker. Jeg har tegnet mønster til en uro, der skal hænge over puslebordet. Så snart jeg har fået indkøbt det sidste filt og lavet den færdig, kommer mønsteret også her på siden, hvis nogen skulle have lyst til at prøve kræfter med det. Derudover er jeg gået i gang med en lillebitte striktrøje i str. 56 til den første tid. Det er altså hyggeligt lige pludselig at have en at strikke de helt små ting til - de små projekter har altid været min favorit.

Et af de projekter, som jeg er blevet færdig med her på det seneste, er dette fine sæt:

Det er landet på Elmely, da vi var på besøg i sidste uge. Det er længe siden, at jeg er startet forfra på et projekt så mange gange! Dels synes jeg, at opskriften blev enormt stor, og dels har jeg åbenbart rigtig svært ved at holde mig til opskriften uden at lave nogle små ændringer… For mig er det at ændre lidt på tingene og gøre dem til sine egne en del af det sjove. Jeg endte dog med at trævle op og strikke bukserne i retstrik i stedet for perlestrik, som jeg egentlig var startet på, da det ikke blev helt som jeg gerne ville have det. Og jeg blev faktisk endnu mere tilfreds med retstrikken! Det er altså så fint til babyer. Men, men - ingen opskrift uden ændringer… Som skrevet, synes jeg at opskriften blev lidt stor, selv i str. 0-3 mdr. Så jeg regnede alle masketal om til en størrelse mindre og strikkede efter det, og det passer rigtig fint. Huen er strikket efter opskrift, men uden størrelsesændringer, og den er nok nærmere 3-6 mdr. end 0-3… Men det gør ikke så meget. Her er det bindebåndet, der er ændret, da jeg syntes det i opskriften blev lidt tykt.

Hvis du skulle have fået mod på at prøve kræfter med bukser eller hue, kan du finde opskrifterne i bunden af indlægget. Særligt huen er et supergodt begynderprojekt!

Og nu tilbage til strikningen - sådan en babytrøje strikker jo ikke sig selv… J Rigtig god weekend til dig herfra!

/Elisabeth.

__________________________________________________________________________________________________

Links: 

Hokkaidosuppe: https://www.valdemarsro.dk/hokkaidosuppe/

Babybukser: https://www.garnstudio.com/pattern.php?id=4922&cid=3

Babyhue: https://www.garnstudio.com/pattern.php?id=2203&cid=3