Lidt varmt til en kold tid

Kære alle,

Først og fremmest et lidt forsinket rigtig godt Nytår til alle! Vi har nu forladt 2018, som for både Elisabeth og jeg har betydet familieforøgelse med små nye størrelser på henholdsvis Elmely og adressen i Vig. Af samme årsag har bloggen den seneste tid været sat lidt på pause, men nu hvor 2019 begynder, er vi tilbage på sporet og glæder os til at dele en masse kreativitet fra barselslivet med jer! Da vi som sagt er blevet to drengebørn rigere hen over de seneste par måneder, vil en del af vores projekter hen over foråret nok også komme til at høre ind under overskriften "baby". Vi har flere spændende DIY's i støbeskeen og en del babyprodukter vil løbende også blive tilgængelige på shoppen. Men meget mere om det senere. 🙂 
 
I anledning af julen og vinteren har mange sikkert været i gang med strikkepinde og hæklenål til hjemmelavede julegaver til store og små. For os har der altid været noget helt særligt og særdeles hyggeligt i at både give og modtage hjemmelavede ting til jul, og 2018 var ingen undtagelse. I forlængelse af de mange hækleprojekter som vi havde med på julemarked i Knabstrup og på Tuse Næs, fortsatte jeg med hæklenålen og fik i anledning af mine to gudbørnspigers 2 års fødselsdag i november og efterfølgende jul lavet hjemmehæklede huer med tilhørende vanter.
Sigrids hue har øjne på stilke, som hopper omkring, når hun går. Øjenæblerne er stoppet ud med en smule fiberfyld. Elvas hue er lavet efter opskriften i linket.
Pigerne ønskede sig "monsterhuer" som både kunne bruges i leg og samtidig varme ørerne i en kold tid, så efter et kort research-arbejde på Pinterest fandt jeg inspiration og opskrift på en øreklaphue med flettede bindebånd. [se link: http://knitlessknitter.blogspot.com/2012/10/how-to-crochet-monster-hat.html] Elvas hue blev lavet efter opskriften i blommefarvet capri akrylgarn fra SuperBrugsen kantet med meleret garn i pink/grå/hvid/sort af samme type. Øjne og tænder blev hæklet af en rest bomuldsgarn. Sigrids hue blev hæklet efter samme grundopskrift. Øjnene blev her lavet som en bold startet med en magisk ring i meleret garn, og i stedet for at lukke af i bunden, blev "bolden" fortsat til en stængel med 6 fastmasker rundt indtil jeg nåede den ønskede længde. Selve øjet blev hæklet i bomuldsgarn i sort og hvid og eftermonteret. 
Da der blev en masse garn i overskud efter huerne, fik jeg inden jul lavet matchende luffer til gåture og udendørs lurer i den kølige vinterluft. Lufferne er hæklet efter følgende opskrift [http://crochetncreate.com/crochet-toddler-mitts/]. Jeg valgte at samle lufferne med et flettet bånd, som kan trækkes igennem ærmerne på jakken eller flyverdragten. På den måde er risikoen for at man kommer "vanteløs" hjem fra en tur i skoven lidt mindre. 🙂
 
Både huer og vanter blev taget godt imod og er et oplagt projekt til de af jer, som har lyst til at prøve hækling, men ikke har den store erfaring på området. Begge dele er lette opskrifter at følge og relativt hurtige at komme igennem. 
 
Rigtig god weekend og endnu en gang Nytår fra os!
 
 
/ Cecilie
Mine to skønne gudbørn Sigrid (i gyngen) og Elva (forrest) nyder vintervejret med deres varme monsterhuer.