Et renoveringsprojekt for bevingede venner

Kære alle,

Med vinterens blæsevejr og kolde, regnfulde dage, er det sæson for indendørs syslerier og reparationsarbejder i værkstedet. Her på Elmely går en del tid i øjeblikket med babypasning og træning af jagthund, men derudover har vi naturligvis også gang i en masse småprojekter hist og her. De seneste dage er der blandt andet blevet tid til at reparere lidt på vores ene foderhus til havens fugle - en lille skønhed, som vi oprindeligt har fået tilsendt gratis fra Bakker med en sending blomsterløg. Efter en sæson med regn, rusk, frost, sne og senest en meget varm og tør sommer, var det lille fuglehus imidlertid kommet til at se noget sølle ud. Tagkonstruktionen var ved at falde fra hinanden, og væggene i den lille hytte skreg på GORI, så jeg vil tro at man kunne høre det helt henne i naboens have... Det har derfor i et stykke tid været planen at give huset en lille make-over, så det fortsat kan være til gavn for havens mindste fugle.

Vores lille fuglehus fra Bakker i en noget sølle tilstand efter et år i vind og vejr

Jeg har derfor gennem en længere periode også gået og funderet over, hvordan tagkonstruktionen på det lille hus bedst kunne forbedres uden at det skulle kræve de store midler og indgreb i min pengepung. Min søde svigermor foreslog meget kløgtigt at jeg kunne prøve at taglægge ved hjælp af ispinde, og som sagt så gjort - det skulle i hvert fald forsøges... Så hen over sommeren har vi gemt alle pinde, hver gang der er blevet spist is - og det blev da til noget stykker i heden. 🙂 For at have nok pinde til hele taget blev suppleret lidt med "friske pinde" fra en gammel pose ispinde vi havde liggende, og bevæbnet med ispinde, sav og limpistol gik jeg ellers i gang.

Den nye tagkonstruktion skulle bestå af ispinde påsat med limpistol
Hver ispind blev nøje savet ud i en passende længde, og begge ender blev brugt.
Ispindestykkerne blev limet fast med limpistol i sirlige rækker startende med bunden af taget.

En mindre hær af ispinde senere, kunne jeg se på et fuglehus med nu intakt tag. For at beskytte træværket bedst muligt mod vind og vejr, og så vi for fremtiden forhåbentlig undgår klager fra naboerne over "GORI-spøgelser", blev tag såvel som resterende hus malet med GORI træbeskyttelse, som vi havde stående fra renovering af vores bistader. Huset er malet i Vesterlandsrød, taget i sort og vindskederne med en klat råhvid vindues- og karmmaling. 

Efter en kortere tørretid var der bare tilbage at nyde resultatet, som hvis jeg selv skal sige det, blev ret hæderligt!

"Facaden" males i en smuk Vesterlandsrød som matcher havens bistader
Resultatet efter et par timers nøjsomt arbejde med sav, limpistol og pensel. Nu kan de små fugle igen spise i tørvejr!

/ Cecilie