Den hyggelige og funktionelle pusleplads

Kære alle,

Så er vi tilbage igen, her hvor vinteren for alvor har ramt Danmark og sneen daler uden for vinduerne, og der er tid til brændeovnshygge, varm kakao og små-syslerier. Det skal ikke være nogen hemmelighed, at en stor del af vores tid drejer sig om babyer - både vores egne, men i høj grad også det betragtelige baby-boom, der har været i vores omgangskreds de sidste par år. Senest er et par gode venner i Jylland blevet et familiemedlem mere, og flere venter sig rundt omkring i vennekredsen. Jeg føler derfor, at det i denne sammenhæng kan være relevant med en lille portion Tips&Tricks hvad angår indretningen af puslepladsen... 

Når man bliver forældre, kan man meget hurtigt drukne i gode råd og udgifter til at muligt udstyr man ikke i sin vildeste fantasi havde forventet, at man ville få brug for. Og her hos os har det i hvert fald været kærkomment, når vi i ny og næ har kunnet lave noget selv for små penge. Det giver både et unikt udtryk, og så bliver tingene som regel helt og holdent som man gerne selv vil have det, uden at man er nødt til at møde de store kompromiser. Det gælder også puslepladsen i stueetagen her på Elmely. Da vi har et stort hus, valgte vi fra start, at renderiet op og ned af trappen til Elias' værelse hver gang der skulle skiftes en ble, ville være både trættende og uholdbart, og derfor skulle vi have indrettet os således at bleskifte også let kunne foregå i stueetagen. Vaskerummet blev hurtigt udset som "offer", og vi gik derfor igang. Vi indkøbte et stykke spånplade og satte denne op som bordplade over vaskemaskine og tørretumbler ved hjælp af nogle lægter på væggen. Pladen blev malet med hvid vaskbar maling, og bordpladen blev kantet med et stykke kantliste vi havde stående i værkstedet fra køkkenbordet. For at bryde det hvide en smule, malede vi kantlisterne koksgrå. Vaskemaskine og tørretumbler blev skjult med et hurtigt syet gardin af et stykke mønstret stof fra Jysk. At maskinerne lige skjules giver ro i rummet, og man undgår også at trykke på diverse knapper på vaskemaskinen ved et uheld. 🙂

 

Med et lille hjemmesyet gardin på skinne, kan vaskemaskine og tørretumbler hurtigt gemmes af vejen under bordet.

Ved puslepladsen er det essentielt for os, at man har alting lige ved hånden - der er ikke tid til at rende rundt og samle ind hver gang man skal åbne for "godteposen". Vi har derfor sat nogle små hylder op lavet af en rest gammel bordplade fra værkstedet og med 5 kroners hyldeknægte fra Harald Nyborg. På den ene hylde har vi placeret et par fine trådkurve fra Søstrene grene til 18 kr. pr. stk., som fint holder styr på alle de små ting man skal bruge i forbindelse med bleskifte.

Ved puslpepladsen er det godt at have alting inden for rækkevidde, hylder og små kurve gør beholdningen overskuelig og er samtidig en dekorativ løsning.

Ud over alt det praktiske, skal området selvfølgelig også være hyggeligt og spændende for den lille at befinde sig i. Hos os har vi beklædt puslepuden med et flonelklæde med afrikanske dyr, og "mormor" har været igang med filt, saks og tråd og har konstrueret en lille kæde med farverige dyr, som Elias kan kigge på, når han skal skiftes. Denne er løseligt sat fast under hylden. På væggen har vi hængt et farverigt maleri i passende tema og "olde" har hæklet en lille giraf, som man kan gnubbe gummer på, så underholdning går vi ikke ned på foreløbig. 🙂

Så med meget små midler (og en del dejlige gaver!), fik vi forvandlet vaskerum til pusleplads. Og til de af jer, som skal til at indrette, vil jeg anbefale følgende indenfor rækkevidde:

  • Bleer
  • Zinksalve
  • Babypudder
  • Vådservietter
  • Vatpinde
  • Et rent sæt tøj til Elias
  • Vaskefad og klud i tilfælde af store uheld
  • Håndsprit
  • Blespand (det sparer mange gåture op til skraldespanden!)

/ Cecilie