Skråhæklet sjal i Alpaca

Kære alle,

Så gik endnu en uge på Elmely med både udendørs og indendørs gøremål. Weekenden har stået på hundetræning til den helt store guldmedalje – med ung jagthund i hjemmet er der nok at se til og masser at lære, både for hende og jeg.  Derfor var vi lørdag-søndag til helt igennem fantastisk træning og kursus hos Kennel Æblevangen ved Store Fuglede, hvor en større ERFA-gruppe af engagerede hundefolk var samlede for at hylde de stående jagthunde og allesammen blive klogere på arbejdet med hund på marken. En helt igennem fantastisk weekend med masser af kilometer til benene. 🙂

Indendørs har jeg de sidste par uger arbejdet med et bestillingsarbejde. Min søde mor afgav en bestilling på et varmt hæklet halstørklæde, som hun skal bruge når de til sommer drager afsted til Svalbard. I fællesskab startede vi derfor med lidt research – halstørklædet skulle være tæthæklet, stort og vamset og gerne kunne laves i uld. Som altid søgte vi inspiration på pinterest, hvor flere kandidater var på bordet…

Valget faldt efter lidt tid imidlertid på en helt fjerde model, nemlig et fint skråhæklet sjal fra Hendes Verden, se opskriften i linket (https://www.alt.dk/haandarbejde/hakl-selv-skrahaklet-sjal). Fordelen ved denne opskrift er at dette sjal både kan varme om skuldrene og fungere som et vamset halstørklæde. Ifølge opskriften skal bruges 4 nøgler Merci uld-bomuldsblanding og nål 3 ½. Jeg valgte at beholde nålestørrelsen, men skiftede garnet ud med 5 nøgler Drops Alpaca mix, som er 100 % blød og lækker alpacauld. Garnet kan blandt andet fås på Rito.dk.  

Garnet var enormt let og lækkert at arbejde med og resultatet af garnvalget blev et lidt tættere mønster og et lidt mindre sjal end det i opskriften foreskrevne. Opskriften er ligetil og let at følge, selv for den uerfarne hækler, og kan varmt anbefales 🙂

Efter 119 rækker (de sidste tager en EVIGHED fordi der bliver længere og længere til den anden ende!) sidder jeg nu med resultatet – et yderst tilfredsstillende resultat, som jeg glæder til at levere videre, så det kan gøre gavn i den kolde vind på Svalbards vande til sommer.

/ Cecilie

Det færdige sjal i den lækreste blå alpaca kan varme godt om skuldrene i den kølige vinter og tidlige forår.

Vikles trekant-sjalet i stedet om halsen, udgør det et lækkert og vamset halstørklæde. Jeg er selv STOR FAN!