Banankage a la Elmely

Kære alle,

Efter nogle dage med eminent forårsvejr, er regnen nu vendt tilbage her i Fårevejle. Regnfulde dage og blæst leder unægtelig tankerne hen på brændeovnshygge og varm kaffe, og her hos os er uvejr=kagevejr! Da jeg igår stod og endnu en gang fik lyst til hjemmelavet bagværk, så jeg mig omkring i køkkenet efter inspiration - i frugtskålen lå et par sørgelige bananer og kiggede på mig, og for i bedste husmor-stil at "undgå madspild", faldt valget på at jeg skulle bage banankage. Det skal ikke være nogen hemmelighed, at banankage ikke tidligere har været det store hit, den ofte klæg og bastante kage har aldrig været en stor favorit her på adressen, og måske lidt af samme årsag, har jeg aldrig før igår kastet mig ud i selv at bage en... Men en gang skal jo være den første, så i sving med mig. Jeg lurede lidt på en opskrift fra God Mad - Let at Lave, men reviderede lidt i mængden af bananer, tilsatte chokolade og ændrede lidt på opsætningen af grunddejen. Det kom der en SUPER LÆKKER kage ud af! Jeg selv og min bedre halvdel var begge meget overraskede over HVOR GOD denne banankage endte med at blive, og i lun tilstand forsvandt der ½ springform til eftermiddagskaffen... 🙂 - Jeg tænkte derfor at jeg ville dele opskriften med jer derude, så I selv kan hoppe i køkkenet på en grå vinterdag her i ferien.

/ Cecilie 

Elmelys banankage

Ingredienser

  • 2 bananer
  • ½ dl kold kaffe
  • 150 g smeltet margarine
  • 250 g sukker
  • 3 æg
  • 300 g hvedemel
  • 1 ½ tsk. bagepulver
  • 100 groft hakket chokolade

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 175 grader, smør en 24 cm springform med fedtstof. Mos bananerne sammen med den koldekaffe med en gaffel og sæt det til side. Smelt margarinen og pisk det sammen med sukkeret til en lys og ensartet masse. Tilsæt herefter æggene 1 af gangen under konstant piskning. Bland hvedemel og bagepulver i en skål og tilsæt skiftevis mel og bananblanding til grunddelen imens der piskes. Hak chokoladen groft og rør denne i delen. Overfør delen til den smurte springform, og bag kagen på en af de nederste ovnribber i ca. 1 time til kagen er gylden  på overfladen og gennembagt i centrum - tjek evt. efter med en kødnål eller strikkepind.

Servér kagen let lun. Hvis kagen serveres kold, kan du evt. røre en kakaoglasur med flormelis, kakaopulver og vand og smøre på toppen.