Forårsfornemmelser på Elmely

Kære alle,

Så ramte marts måned os, og det er nu officielt blevet forår! - Her på Elmely ser vi altid hen mod foråret med stor forventning og glæde. Det er altid en kæmpe fornøjelse at se haven komme til live igen, og opleve hvordan erantis, krokus og vintergækker alle kæmper om øjnenes opmærksomhed. I foråret er der meget der skal gøres udenfor, og vi kan næsten ikke vente med at komme igang med at så og plante alting til, så vi er klar til en ny afgrøde-sæson, men lige afgrøderne må vente lidt endnu... Frosten har jo næppe sluppet os helt endnu... 🙂

For at afhjælpe lidt på den kildren vi har haft i de grønne fingre, var vi i sidste uge en tur på planteskole både i Audebo og Holbæk for at suge til os af forårets farver og dufte. Her fandt vi et par helt fantastiske urtepotter, som for alvor bringer forårsstemningen indendøre, og vi købte også lidt småt ind af de mere hårdføre løgblomster til en fin sammenplantning, der nu pryder foran hoveddøren.

Den helt fantastiske urtepotte med mintgrøn glasur fandt vi i Audebo Havecenter. Vi er helt vilde med kombinationen af den lækre forårsfarve med det mere rå udtryk i den rå ler på kanten af potten. Herligheden står nu i al sin skønhed på det lille bord på 1. salen dekoreret med et spændende spøgelsestræ fra Holbæk Planteskole. I vindueskarmen i entréen har endnu en lækker potte fået en plads, igen er denne meget rustikke potte fra Audebo imens den grønne plante er fra Holbæk. 

Endelig prydes pladsen foran hoveddøren af en fin sammenplantning bestående af en stedsegrøn, der har holdt ved siden jul, et par potter små påskeliljer, hvide perlehyacinter og lidt efeu fra haven. Det er da lige til at blive glad i låget af! 🙂 

Rigtig glædeligt forår til alle!

/ Cecilie