Pandekager m/ rabarbercurd

Kære alle,

Så har der været stille på linjen en rum tid igen, og det må i allerhøjeste grad være tid til lidt nyt fra Elmely! 🙂 - Dagene er fløjet afsted på barsel, vores lille Elias er startet i vuggestue og haven har fået den helt store tur sammen med stuehusets facade, der har fået en overhaling med malerpenslen. Siden sidst har vi fået bygget hønsehus og de 4 nye beboere i hønsegården beriger os nu med 2 æg om dagen, en sand fornøjelse for et selvforsyningshjerte! Friske æg er lækre som de er, men her i de seneste dages bygevejr, har vi også brugt nogle stykker på at bage pandekager, samt at afprøve en ny opskrift på rabarbercurd. Rabarbercurd er en spise svarende til den engelske lemon curd man bruger til scones, men bare med smag af friske rabarber, og eftersom vores have pt bugner af de små røde banditter, var det lige til højrebenet.

Opskriften på rabarbercurd fandt jeg på Dansukkers hjemmeside, og er lige til at gå til. (https://www.dansukker.dk/dk/opskrifter/rabarbercurd-dk.aspx) Jeg oplevede at min curd blev lidt tynd i konsistensen, mere som sirup end som curd, men ikke desto mindre smagte den himmelsk. Hemmeligheden bag den rette konsistens er nok at have lidt is i maven, æggene skal have godt med varme for at "stivne" curden, og jeg var lidt en kylling 🙂

Rabarbercurden i den lidt tynde konsistens smager fantastisk på en pandekage med sukker.

Rabarber-curden er blevet spist i stor stil her i huset lige siden den blev lavet, og det er bestemt ikke sidste gang at rabarberne ryger i gryden for at skabe dette produkt. Vi kan varmt anbefale at prøve rabarbercurden i kombination med pandekager - det smager simpelthen himmelsk!

Min opskrift på pandekager finder I nedenfor. 

Rigtig god bagelyst og god weekend,

/ Cecilie

Pandekager

  • 8 dl mælk
  • 3-4 æg
  • ½ tsk salt
  • 2 spsk sukker
  • 1 tsk vanille
  • 4 dl mel (+ekstra til den rette konsistens)
  • ½ dl olie

Bland alle ingredienser i en skål med en håndmixer eller piskeris. Afhængigt af mel-typen og størrelsen af æg, kan det blive nødvendigt at tilsætte lidt ekstra mel til dejen for at få den rette tykke konsistens på dejen. Lad dejen trække 15-20 minutter inden pandekagerne bages på en pande i en klat margarine.