En dag fyldt med kage

Nogle dage er bare helt anderledes end andre. I torsdags var sådan en dag for os her hos Birgit&Beckers! Som nogle måske ved, har vi brugt en del af vores barsel på at tage hygiejnebevis, så vi har mulighed for at tage hjemmelavede lækkerier med på markeder. Denne dag var det dog en specialbestilling, der optog os: En firelags kage i bryllupskagestil til en sød konfirmand. Og så skulle der være nok til 70 personer. Det er første gang, nogen af os har lavet kage til så mange - men resultatet endte godt, både smags- og udseendemæssigt. 

Amanda, som festens æresgæst hed, havde bestilt en kage i lyserød, hvid og sølv med bær. Kagen var bygget op med lag af tre mousser; nederst en vaniljemousse med et hint af koldskål, i midten en fin, lyserød hindbærmousse på italiensk marengs og øverst en champagnemousse lavet af Verdi med hindbær. To af kagerne var smurt op med en let smørcreme med citron og pyntet med forskellige bær og sølvkugler af marcipan, mens de to andre var smurt op med flødeskum og pyntet med frysetørrede hindbær og nelliker. 

Til kagen gik der ikke mindre end en hel flaske Verdi, 7 limefrugter, knap fire liter piskefløde og 60(!) blade husblas - og så selvfølgelig en masse andet godt. Her er 21 blade husblas i blød til champagnemoussen...

Der blev også lige til en ekstra kage, da det jo kan være svært at gætte, hvor meget folk kan spise. Her pyntet med et fint A af bær. 

Alt i alt en lang og arbejdsintensiv dag, men resultatet var det hele værd. Det var en vild oplevelse at lave kage til så mange mennesker, så der går nok lidt tid, inden vi kaster os ud i sådan en udfordring igen. Men det var sjovt at prøve!

God weekend til alle!

/Elisabeth