Lækre småkager med Daim og chokolade

Kære alle,

Så ramte vi novembers sidste dag, og fra imorgen er vi gået ind i julemåneden, hvor vi for alvor tager hul på hyggen med pynt, dekorationer og bagning. Vi har her på Elmely så småt taget hul på glæderne i julebagekøkkenet, hvor det i løbet af ugen er blevet til både vanillekranse og familiens lækre Daim-kager. Sidstnævnte er en tradition startet af min mor for år tilbage, og er nu blevet et lige så fast element på julebordet på Elmely, som klejner og vanillekranse er det i de fleste hjem. Opskriften er enkel og let at gå til, og jeg tænkte at I derude måske ville sætte pris på lidt inspiration til nye opskrifter til vinterlækkerier. Opskriften er at finde nedenfor.

Ud over bagning, har denne uge stået i julemarkedets tegn. Imorgen drager vi traditionen tro afsted på julebazar i Knabstrup Hallen, og vi har knoklet i krea-værkstedet med at få dørkranse, bogpindsvin, kogletræer og hæklerier klar til alle jer derude. I foråret tog vi fødevarestyrelsens hygiejnebevis, og kan med god samvittighed derfor også sælge lækre honningkager fra vores bod. Vi glæder os til forhåbentlig at se en masse af jer til markedet imorgen, og ellers håber vi at I får en rigtig dejlig start på december måned!

Varme hilsner fra

/Cecilie

OPSKRIFT PÅ DAIM-KAGER

ca. 60 stk

Ingredienser:
250 g hvedemel
250 g sukker
1 tsk. bagepulver
½ tsk. salt
2 tsk vanillesukker
250 g smør
2 æg
150 g mørk chokolade
150 g daim
 
Fremgangsmåde:
Bland mel og sukker med bagepulver, salt og vanille. Hak eller smuldr det kolde smør ud i melblandingen til du har en masse, der ligner brødkrummer. Saml hurtigt dejen med æggene uden at ælte for meget. Tilsæt hakket chololade og knust daim. Sæt evt. dejen i køleskabet i 1 time - så er den lettere at arbejde med. Tril dejen til kugler på størrelse med små valnødder og placér dem på en/flere bageplader med bagepapir. (Lav god plads imellem kagerne, da de flyder meget ud!). Tryk dejkuglerne lidt flade med en finger og bag dem i øverste halvdel af ovnen ved 175 grader til de er gyldne i kanten, ca. 8-10 minutter.
 
Lad kagerne køle af på en bagerist.